Web-applicaties-totaaloplossing-uw-bedrijf

Webapplicaties: dé totaaloplossing voor uw bedrijf

Het is de droom van iedere organisatie: werknemers die waar en wanneer dan ook de juiste middelen hebben om zo goed mogelijk hun werk te kunnen doen — online én offline. Met een zorgeloze en kostenbesparende overstap naar webapplicaties is die droom een stap dichterbij.

Weet u nog? Toen uw bedrijf voor het eerst toegang kreeg tot het internet? Toen een webpagina statisch was en vrijwel alleen uit een stukje tekst en af en toe een foto bestond?
Die tijd is al lang voorbij. Bedrijven hebben tegenwoordig allerlei applicaties om de zaken intern en extern zo overzichtelijk mogelijk te maken en om werknemers zo goed mogelijk hun werk te laten doen. Waar traditionele software voorheen steevast lokaal op een server werd geïnstalleerd en op de werkvloer beschikbaar werd gemaakt, maken moderne webtechnieken het vandaag de dag mogelijk om altijd en overal te werken.


Veel bedrijven merken de laatste jaren — zeker sinds het uitbreken van de coronacrisis en de massale overstap op het thuiswerken — dat ze minder flexibel zijn als het gros van de applicaties lokaal op kantoor draait. Medewerkers hebben thuis op hun laptop, tablet of smartphone niet altijd toegang tot belangrijke programma’s en gegevens. Zij kunnen hierdoor niet overal hun werk doen, wat de zaken niet ten goede komt.

 

Oplossing op maat

Steeds meer bedrijven zetten daarom hun software en data in de cloud. Er zijn mogelijkheden om traditionele software, waarvoor een installatie op een werkstation nodig is, onder te brengen in de cloud, maar hier zitten behoorlijk wat haken en ogen aan. Een definitieve oplossing is het ontwikkelen van een webgebaseerde oplossing die iedereen binnen de organisatie de mogelijkheid biedt om waar dan ook zijn of haar werk te kunnen doen — zelfs offline. Deze webapplicaties zijn volledig in moderne webtechnieken ontwikkeld en draaien in een online omgeving: op een dedicated server (een server waarop enkel uw programma’s draaien) die u voor een vast tarief huurt, of in een gedeelde cloud waar u alleen betaalt voor de capaciteit en de functionaliteit die de software nodig heeft. De overstap naar een webgebaseerde oplossing is voor ieder bedrijf een belangrijke stap met het oog op de toekomst, maar hoe brengt u nou bestaande applicaties naar zo’n cloud over? En hoe zorgt u ervoor dat uw gegevens bewaard en uw manier van werken intact blijft?


Xillion vindt voor uw bedrijf de best passende oplossing of combinatie van oplossingen en houdt rekening met waar u met uw organisatie naartoe wil. Wij bouwen een volledig nieuwe webapplicatie of integreren de bestaande systemen en/of programma’s die u wil blijven gebruiken in clouddiensten. Wilt u de webapplicaties niet enkel in de webbrowser gebruiken, dan kunt u deze ook installeren op uw apparaten, zoals de Mac- of Windowswerkplek, op smartphones of tablets van uw medewerkers. Wij bieden een hybride oplossing waarbij een webapplicatie zich volledig aanpast aan het scherm van de gebruiker én zonder internetverbinding te gebruiken is, zodat iedereen binnen uw organisatie waar en wanneer dan ook zijn of haar werk kan doen.

 

Veilig en up-to-date

Heeft u een doelstelling of een bepaalde voorkeur voor ogen, dan zetten wij de voor- en nadelen van de passende mogelijkheden op een rij en tonen wij specifiek voor uw bedrijf aan waar zowel kansen als mogelijke valkuilen liggen. Welke oplossing u uiteindelijk ook kiest, wij kunnen en zullen deze zo goed mogelijk voor u realiseren. Daarmee is onze rol als externe ICT-partner nog niet uitgespeeld. Xillion voert namelijk ook periodiek onderhoud aan uw webapplicatie uit, zodat deze up-to-date blijft en problemen met de techniek of mogelijke lekken in de beveiliging tijdig kunnen worden voorkomen. Een datalek kan immers kostbaar zijn, zowel in de vorm van imagoschade als in de boetes vanuit Autoriteit Persoonsgegevens in het kader van de AVG.


Wilt u een nieuwe webapplicatie laten bouwen of zorgeloos uw applicaties overbrengen naar de cloud? Vraag hier een vrijblijvend advies aan.

Adviesgesprek aanvragen