Security Awareness: het middel om hackaanvallen in uw organisatie voorgoed te bestrijden

Hackaanvallen. Je ziet ze steeds vaker in het nieuws. Toch wordt de oorzaak van zo’n aanval zelden benoemd, met als gevolg dat valkuilen en risico’s blijven bestaan. Xillion helpt klanten via Security Awareness om werknemers bewust te maken van deze valkuilen, zodat hacks in de organisatie vroegtijdig kunnen worden aangepakt.


Hackaanvallen in ieder bedrijf, groot of klein, tonen het belang van security awareness: je kan je organisatie technisch perfect op orde hebben, maar als één iemand niet oplet, valt de volledige beveiliging in het water. Menselijk falen, bijvoorbeeld een werknemer die onoplettend op een phishing mail klikt en de deur opent voor externe software, blijft dé aanleiding voor securitylekken.


De belangrijkste stap naar verbetering van de beveiliging van uw omgeving en data is dan ook bewustwording. Met Security Awareness roepen wij hackaanvallen een halt toe door de mogelijke valkuilen binnen uw organisatie te dichten. Dit doen wij op twee manieren:


  • We scannen uw omgeving op potentiële risico’s via een zogeheten Probe. De uitkomst hiervan nemen wij samen met u door, zodat wij samen de beslissing kunnen nemen of deze risico’s acceptabel zijn of dat deze per direct moeten worden opgelost.
  • We richten ons op het trainen van de gebruikers, oftewel de medewerkers van uw organisatie. Privacy, AVG, algemene informatiebeveiliging—alle facetten komen aan bod zodat iedereen binnen uw organisatie zich bewust is van de mogelijke gevaren van zijn of haar acties en de voorzorgsmaatregelen die hij of zij kan nemen om deze gevaren te voorkomen.

Xillion biedt als onderdeel van het trainingspakket een phishing simulatie aan, waarin gebruikers worden geconfronteerd met de mogelijke gevaren van hun eigen onoplettendheid. Daarbovenop bieden wij een interactieve sessie en een doorlopend e-learning programma, waarin medewerkers aan de hand van geanimeerde video’s, praktijkvoorbeelden en praktische tips leren wat hun rol en verantwoordelijkheden zijn op het gebied van informatiebeveiliging.


Met Security Awareness zet u de stap richting een veilige en waterdichte organisatie. Wij starten en pakken het traject in zijn geheel op, zodat uw medewerkers volledig worden geïnformeerd over mogelijke risico’s en u als klant volledig wordt ontzorgd.


Wilt u ook dat uw organisatie beter beschermd is tegen hackaanvallen? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen