Maatwerk-software-bereikbaar

Hoe wij maatwerksoftware bereikbaar maken voor elke ondernemer

Hoge investeringen en lange doorlooptijden zorgden ervoor dat maatwerksoftware lange tijd alleen was weggelegd voor grote organisaties. De Mkb’ er moest zich zien te redden met standaard softwarepakketten. Maar met nieuwe tools en ontwikkelingen is dát verleden tijd.

 

Als ondernemer heeft u behoefte aan inzicht in uw bedrijf. Grote bedrijven met dure ERP-systemen halen dit met één druk op de knop tevoorschijn. Maar voor ondernemers die werken met losse standaardapplicaties, is het nog een hele klus om al die informatie uit die verschillende systemen samen te voegen tot één duidelijk overzicht. Met Microsoft Power BI kunnen we een ‘schil’ leggen over al uw afzonderlijke systemen. Deze schil verzamelt de informatie en toont deze in een overzichtelijk dashboard. Op die manier verkrijgt u de management- en stuurinformatie die u nodig heeft om richting te geven aan uw bedrijf en bij te sturen op uw processen.


Lastenverlichting

Maatwerksoftware draagt in belangrijke mate bij aan efficiënt ingerichte bedrijfsprocessen met lagere kosten tot gevolg. Wij kunnen u helpen uw processen zo efficiënt mogelijk in te richten waardoor u een concurrentievoordeel kunt behalen. Dezelfde informatie op drie plekken invoeren is vanaf nu verleden tijd. Urenregistratie, als voorbeeld, is nodig voor de facturatie, maar ook voor de salarisadministratie en belastingen. Gegevens worden op één plek vastgelegd, maar in meerdere systemen ontsloten. Samen bekijken we stap voor stap hoe het proces zou moeten lopen en ontwikkelen hierop de software. Maatwerk zorgt op die manier ook voor lastenverlichting als gevolg van de toenemende regeldruk. “Dezelfde informatie op meerdere plekken vastleggen is vanaf nu verleden tijd.”


Microsoft bouwstenen

Maatwerksoftware is voor het Mkb toegankelijker dan ooit door de komst van handige én betaalbare tools. Power Apps en Power Automate van Microsoft 365 bijvoorbeeld. Dit zijn standaard bouwstenen waarmee u zelf een geschikte oplossing kunt maken in korte tijd en tegen lage kosten. Een overzichtelijk dashboard creëert u relatief makkelijk zelf met Microsoft Power BI. De complexiteit zit hem echter in de koppelingen van de systemen. Al die systemen moeten wel met elkaar kunnen communiceren om data uit te wisselen. Maar hiervoor staan onze experts klaar om u te helpen.


Abonnement

Nieuwe betaalmodellen maken maatwerk helemaal bereikbaar. Een vaste prijs of ‘uurtje-factuurtje’ behoren tot het verleden. Met een software-abonnement betaalt u per maand of een andere gewenste periode. Zo weet u waar u aan toe bent en houdt u financiële ruimte over om te investeren in die nieuwe machine of uitbreiding van uw bedrijf.


Onderhoud

Software heeft onderhoud nodig. En met de komst van cloudoplossingen wordt dat alleen maar belangrijker. Met een ‘on premise’ oplossing (op locatie) kon wel eens een update worden overgeslagen. Maar de privacywet verplicht u om uw beveiliging op orde te hebben. Bovendien is regelmatig onderhoud op de lange termijn goedkoper. Om kleine aanpassingen door te voeren moet uw applicatie up-to-date zijn. Wanneer u dan een paar versies achterloopt zult u alsnog een inhaalslag moeten maken. Wie het onderhoud aan ons uitbesteed, heeft daar alvast geen omkijken meer naar.


Benieuwd hoe wij u kunnen helpen uw bedrijfsprocessen efficiënter in te richten en concurrentievoordeel te behalen? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Roel-contact
Waarmee kan ik u helpen?
Roel Claessen

Adviesgesprek aanvragen