Felicitaties-Nexwork-20-jaar-jubileum

Felicitaties aan Nexwork voor 20 jarig-jubileum

Foto door Anne Lefevre

Onze klant Nexwork, een online marketingbureau in Maastricht en Eindhoven, bestaat dit jaar 20 jaar, we willen Nexwork dan ook graag feliciteren met dit prachtige jubileum. We zijn trots op het feit dat we Nexwork al 15 van die 20 jaar mogen ondersteunen als ICT-partner.

 

Waar het allemaal begon

Ons partnerschap begon in het voorjaar van 2005 toen het datacenter waar Nexwork hun servers geplaatst had in financiële problemen was gekomen. Er was een nieuw onderkomen voor de servers nodig. Na slechts 3 weken voorbereiding was het op een zondagochtend dan zover. De servers verhuisden naar onze colocatie en ruim 100 domeinen moesten aangepast worden.

 

Nexwork groeide verder

Nexwork groeide verder en moest steeds meer en grotere websites hosten. Daarom werden hun fysieke servers al snel aangevuld met servers op onze virtuele infrastructuur, vandaag de dag ook wel Cloud-Computing genoemd. Nexwork had een duidelijke visie over hun rol en het beheren van hosting servers hoorde daar niet bij. Die taak werd dan ook bij ons neergelegd. Met behulp van diverse tools zorgden we voor interfaces waarmee hun ontwikkelaars zelfstandig nieuwe sites aan het platform konden toevoegen. Wij zorgden er op de achtergrond voor dat e.e.a. soepel bleef lopen en dat er genoeg capaciteit was voor al die nieuwe projecten.

 

In de loop der jaren werd de hosting-wereld volwassener en waren de eisen die de oplossingen van Nexwork aan de hostingomgeving stelden steeds beter op basis van onze standaard diensten in te vullen. In 2017 resulteerde dat in de migratie van bijna alle websites naar onze shared-hosting omgeving. Voor de sites die toch niet in dat standaard jasje pasten werd Microsoft Azure ingezet of een dedicated hosting oplossing op ons platform gerealiseerd.

 

Na 15 jaar nog steeds ICT-partner

15 jaar na de eerste ‘reddingsactie’, mochten we dit voorjaar bij Nexwork laten zien wat we kunnen op het gebied van kantoorautomatisering. Tijdens de lockdown hebben we de e-mail omgeving en bestandsopslag van Nexwork omgezet van hun oude ICT-omgeving naar Microsoft 365. Hierdoor kunnen de medewerkers van Nexwork efficiënt en zonder beperkingen vanaf hun thuiswerkplek hun werkzaamheden uitvoeren.

Adviesgesprek aanvragen