LiquidFiles transfer

Verstuur gegevens via een beveiligde en versleutelde manier met LiquidFiles

Als Xillion zijn we voortdurend bezig met de beveiliging van uw en onze gegevens. Sinds de invoering van de AVG wordt dit alsmaar sterker van ons verwacht. Wij werken al ruim twee jaar met LiquidFiles, een oplossing voor het veilig versturen en ontvangen van gegevens.

LiquidFiles is een applicatie die wij zelf binnen Nederland hosten, maar die ook op een eigen server geïnstalleerd kan worden. Als bijkomend voordeel is LiquidFiles ook ideaal voor het versturen of ontvangen van grote bestanden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Een plug-in in Outlook zorgt ervoor dat uw bestanden (bijlages) apart worden verstuurd. In plaats van de bestanden als bijlages aan het e-mailbericht toe te voegen worden uw bestanden verzonden naar de LiquidFiles-server. In de e-mail komt een unieke link te staan die, indien gewenst, ook nog extra beveiligd kan worden.
De ontvanger ontvangt alleen de e-mailtekst met de link. Bijlages kunnen gedownload worden via een beveiligde verbinding. U kunt daarnaast ook nog volgen hoe vaak en vanaf welke IP-adressen het bestand gedownload is.

Zoals genoemd bieden we LiquidFiles in twee versies aan:

1. LiquidFiles gehost door Xillion

De door ons gehoste versie waarbij u betaalt per gebruiker per maand. De verbinding met LiquidFiles is beveiligd met een certificaat dat op onze naam staat en er zitten standaard limieten aan hoe lang en hoeveel bestanden (bijlages) u op de server kunt opslaan.

2. LiquidFiles gehost op uw eigen server

Alternatief kunt u ervoor kiezen om LiquidFiles te hosten op een eigen server, vanuit uw kantoor of een datacenter. We beveiligen de verbinding ook met een certificaat, echter staat dat certificaat op uw bedrijfsnaam en zijn diverse parameters, zoals de opslagtermijn, vrij te bepalen.

Wilt u ook dat uw gegevens voortaan versleuteld verstuurd worden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Adviesgesprek aanvragen