Power-BI-in-strijd-tegen-Covid-19

Power BI in de strijd tegen Covid-19

In deze vreemde tijd van coronamaatregelen is het belangrijk voor overheden, instanties en bedrijven om te beschikken over de nodige gegevens om de juiste beslissingen en maatregelen te nemen. Power BI is een tool die precies dit doel ondersteunt: analyseren en inzichtelijk maken van gegevens.

Microsoft heeft in samenwerking met USAFacts een gratis Power BI toolkit in het leven geroepen. De toolkit maakt het mogelijk voor iedereen die het wil om een eigen rapport te maken, en waar nodig te combineren met andere gegevensbronnen. Zei het echter wel met gegevens over de Verenigde Staten.

Echter zijn er ook andere bronnen die wel meer globale data bevatten, zoals deze van het Johns Hopkins University Center for Systems Science and Engineering die onder andere data van het WHO gebruikt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog publieke databronnen van de verschillende overheden. Dit alles heeft er ook toe geleid dat er in de uitgebreide Power BI-community een ongelooflijk aantal rapporten worden aangeboden. Een aantal van de meer opvallende voorbeelden zijn door Microsoft in deze galerij samengebracht.

Bron: https://powerbi.microsoft.com/nl-nl/blog/how-public-agencies-keep-communities-informed-on-covid-19-with-power-bi/

Adviesgesprek aanvragen