Ligt-uw-goudreserve-op-een-veilige-plek

Ligt uw goudreserve op een veilige plek?

Door de coronacrisis zijn we met zijn allen meer vanuit thuis aan het werk. In veel gevallen is het thuiswerken een succes. Hierdoor wordt er nu anders nagedacht over thuiswerken. Maar het brengt de vraag op tafel: hoe is uw online veiligheid geregeld en waar is uw goud (lees: data) opgeslagen?


Voorkom wildgroei

Nu de coronamaatregelen worden versoepeld gaan we weer langzaam terug naar de oude werksituatie. Maar met alle clouddiensten die hals over kop zijn ingezet om thuis aan het werk te gaan, is het mogelijk dat uw bedrijfsdata in de cloud onbeheerd blijft rondzweven. Wie heeft toegang tot die verschillende cloudomgevingen? En hoe is de back-up geregeld?

Veel bedrijven hebben verschillende applicaties (apps) met vergelijkbare functies uitgeprobeerd. En er zijn ook nog eens verschillende applicaties in gebruik genomen door verschillende afdelingen. En dat is natuurlijk logisch aangezien iedereen wil uitproberen welke applicatie het beste aansluit op het desbetreffende bedrijfsproces. Maar het wordt nu langzaam tijd om deze ‘proefperiode’ af te sluiten en het aantal applicaties voor uw bedrijf weer terug te brengen en het beheer centraal te regelen. Dus geen Zoom, Hangouts én Teams, maar kies een tool die het beste bij de behoeften van uw organisatie past en richt die applicatie goed in.


Duik in de instellingen

Veel bedrijven bevinden zich nog altijd onbewust in de gevarenzone. Applicaties kunnen veilig zijn, maar zijn dat vaak met hun standaard instellingen niet. Een bekend voorbeeld hiervan is videoconferentie-app Zoom. Veel bedrijven hebben aan het begin van de coronacrisis Zoom massaal geïnstalleerd en zijn er direct mee aan de slag gegaan. Helemaal goed natuurlijk, maar men vergeet de configuratie van de beveiliging. Dit geldt natuurlijk voor iedere andere nieuwe applicatie die wordt opgenomen in de bedrijfsprocessen. Ga voor uw bedrijf na wat voor soort data er middels de applicatie verwerkt wordt en duik in de instellingen. Hierdoor wordt u zich bewust van de risico’s en kunt u vaak ook nog extra beveiliging instellen.

Adviesgesprek aanvragen