Navenant foto Roel Roy

Beter resultaat door software op maat (Navenant Magazine)

Technologie behoort het bedrijfsleven van de MKB’er makkelijker te maken, niet ingewikkelder. Xillion ICT Solutions uit Geleen begrijpt dat en biedt ICT-oplossingen aan die als een glazen muiltje bij de identiteit en bedrijfsprocessen van de onderneming passen. Zo houdt de ondernemer waardevolle tijd over, die bijvoorbeeld weer besteed kan worden aan de levensader van het bedrijf: de core business.

Tekst: Patrick Kanneberg | Anne Lefevre

Bedrijfsprocessen automatiseren

Bent u ook buitensporig veel tijd kwijt aan terugkerende werkzaamheden, zoals de handmatige overdracht van gegevens tussen twee verschillende systemen? Dan is het wellicht tijd om na te denken over de volgende stap in uw ICT-strategie. Xillion ICT Solutions – met aan het roer de ICT-specialisten Jean Huveneers en Roel Claessen – kan u daarbij ondersteunen. Zij zijn niet alleen gespecialiseerd in netwerkbeheer, herinrichting van de infrastructuur en andere ICT-gerelateerde vraagstukken, maar ook in de ontwikkeling van software op maat. “Onze software-afdeling is een mooie aanvulling op het beheer”, vertelt Roel trots. “Hiermee duiken we in de bedrijfsprocessen en gegevensstromen van een bedrijf, met als doel deze te optimaliseren. Het komt helaas nog steeds voor dat medewerkers gegevens van het ene naar het andere systeem overtypen. Tegenwoordig kunnen we heel eenvoudig een koppeling tussen twee systemen maken, zodat dat niet meer hoeft. Een simpel voorbeeld van het automatiseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen, dat een grote impact voor de klant kan hebben.”  

Gebruiksvriendelijk

Wie zijn bedrijfsprocessen wenst te optimaliseren heeft de keuze uit diverse standaard beschikbare softwarepakketten. Roel licht toe waarom de ondernemer in het midden- en kleinbedrijf juist baat heeft bij een op maat gemaakt pakket: “Standaard softwarepakketten hebben een hoop functionaliteiten om een zo groot mogelijk deel van de markt te bedienen. De vraag is of de MKB’er deze allemaal gaat gebruiken, omdat deze vaak een specifieke werkwijze hanteert of een bepaalde niche invult. Door een pakket op maat samen te stellen krijgt de onderneming nooit teveel of te weinig functionaliteit. De software sluit aan bij de manier waarop het bedrijf wilt werken, voor een fractie van de prijs van een standaard pakket. Want zo’n pakket vraagt in de basis om een grote investering, niet alleen qua aanschaf, maar ook qua inrichting en licenties.” Omdat de vakspecialisten van Xillion zich vastbijten in de onderneming en de aanwezige processen, zijn ze in staat om een gebruiksvriendelijk systeem te leveren, afgestemd op de kennis en kunde van de gebruikers. “Dienen bijvoorbeeld oproepkrachten de software te bedienen? Dan kunnen we de interface zo inrichten dat het binnen een kwartier doorgrond kan worden”, vult Roel aan.

”Door een pakket op maat samen te stellen krijgt de onderneming nooit teveel of te weinig functionaliteit”

Roel Claessen

Altijd ondersteuning

Klanten van Xillion hoeven zich nooit zorgen te maken dat ze aan hun lot worden overgelaten. Roel: “Wij bieden diverse servicecontracten aan, die gebruikersondersteuning zelfs in het weekend en ’s nachts beschikbaar maken. Ook kan de klant kiezen voor onze ‘Ready to Develop’ optie, waarbij we elk kwartaal de software van de klant voorzien van de nodige of beschikbare updates. Op het moment dat een klant vraagt om een kleine aanpassing dan kunnen we dit meteen realiseren, zonder eerst een dag uit te moeten trekken voor updates. Dat voorkomt dat de klant een hoge factuur krijgt voor een voor ons kleine handeling als het verplaatsten van een knop.” Ook wanneer het gaat om beveiliging draagt de externe ICT-afdeling van de MKB’er – zoals het Geleense bedrijf zich profileert – zorg voor een waterdicht pakket dat voldoet aan de richtlijnen en wetgevingen. “Wat wij onze klanten aanvullend altijd adviseren is om, naast de standaard scans die wij uitvoeren, een externe ‘white hat hacker’ los te laten op het systeem. Dat is een beveiligingsspecialist die op een ethische manier eventuele datalekken opspoort. Zo wordt de veiligheid van de software door zowel de menselijke als de technologische factor gecontroleerd.”

Waardevolle informatie

De MKB’er kan bij Xillion terecht voor een breed arsenaal aan op maat gemaakte software voor diverse platformen en besturingssystemen, waaronder programma’s om de grote hoeveelheid aan gegevens die in een bedrijf rondzwerven te verzamelen en te combineren. “Dit kunnen we vertalen naar waardevolle informatie, die de klant vervolgens kan gebruiken om zijn bedrijf slimmer en effectiever te laten werken”, aldus mede-eigenaar Roel, die met Xillion de hedendaagse technologie reeds voor vele klanten heeft laten werken. “Daardoor kunnen zij zich beter concentreren op hun kernactiviteiten.”

Bron: Navenant Magazine

Pubicatie April

Adviesgesprek aanvragen